Kongsikan jika bermanfaat

Category Archives for Melancong

Throwback ketika melancong ke Shanghai

Ketika melangkah masuk ke AP Plaza terasa biasa saja seperti Sungei Wang atau Low Yat Plaza. Tetapi sangkaan saya meleset sama sekali apabila terpaksa rela membeli sebuah beg kargo oleh seorang amoi. Niat asal cuma nak survey harga saja tapi amoi tu tak nak ‘lepaskan’ saya bila saya kata mahal dan cuba beredar. Sebenarnya kat […]

Baca selanjutnya

Awesomazing Team di Gold Coast Australia

Syukur Alhamdulillah kerana sekali lagi berjaya melayakkan tiket percutian ke luar negara secara percuma. Kali ini kami pergi ke Gold Coast Australia. Sebenarnya kat Malaysia pun ada Gold Coast di Pantai Morib tapi yang ni saya belum sampai lagi. Ada satu Gold Coast kat pantai timur iaitu tapi orang lebih suka panggil Pasir Mas je. […]

Baca selanjutnya

Percutian percuma ke Austria dan Hungary?

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Setelah berakhirnya pakej melancong percuma ke Shanghai pada bulan Jun lepas kini syarikat terus membuka peluang kepada semua usahawan untuk melancong percuma ke negara Austria dan Hungary pula. Alhamdulillah semakin ramai rakan Awesomazing Team yang layak tiket percuma ke Shanghai nanti.  Percutian PERCUMA ke Austria dan Hungary?? Bermula 1 Julai 2014 […]

Baca selanjutnya

Rencana perjalanan ke Australia

Itinenari perjalanan ke Gold Coast, Australia sudahpun keluar. Maaflah kalau terasa saya ni terover sikit bila setiap kali sebut Gold Coast mesti nak tulis Australia. Sebabnya sebelum ni ada orang bertanya kepada saya, Gold Coast di Sepang tu ke? Hehe..segan nak jawab. Dulu pernah honeymoon kat Gold Coast Australia tapi Gold Coast Sepang belum pernah […]

Baca selanjutnya

Korean Free Trip Videoclip

Korean Free Trip Videoclip Saja nak promote videoclip ni. Alang-alang buat, biarlah ada orang tengok kan. Kalau dulu simpan gambar je sebagai kenangan tapi sekarang macam-macam cara boleh kita abadikan kenangan. Video actually lagi best daripada gambar pegun, especially kalau dpt rakam babak yang melucukan atau kenangan yg tak mungkin dapat ditunjuk dalam gambar sahaja. […]

Baca selanjutnya

KPOP Live performance in Seoul, Korea

Masa free trip ke Seoul, Korea lepas macam biasa akan ada GALA Dinner. Time tu akan ada persembahan dari negara yang dilawati. Kalau Korea apa lagi, mestilah KPOP kan. Video ni saya shoot sikit-sikit je, yelah bukannya saya ni peminat KPOP. Dah shoot ni nak buat apa kalau tak upload kat Youtube, bolehlah korang yang […]

Baca selanjutnya

Turkish Sticky Ice Cream

Pernah makan Turkish Sticky Ice Cream tak? Saya makan aiskrim ni kat Seoul haritu, masa free trip. Rasanya kat KL ni pun ada tapi tak sure mana nak cari, sebab kat Singapura ada. Bagi yang belum pernah makan tu kalau jumpa cubalah try, rasanya memang sedap….sedap macam aiskrim la ๐Ÿ˜€ Mula-mula kitorang tak perasan yang […]

Baca selanjutnya

Gelombang hijau GLAMpreneur menyerang Korea

Perkataan GLAMpreneur sekarang dah famous, tunggu nak masuk kamus Dewan Bahasa dan Pustaka je..hehe. Anyway, maksud GLAM tu Green Leaders Academy Malaysia dan sambungan ‘preneur’ tu ambilan daripada perkataan entrepreneur. Jadilah GLAMpreneur, usahawan GLAM. Lebih kurang begitulah ye, tapi kalau cari dalam kamus belum ada lagilah ๐Ÿ˜‰ Founder dan co-founder GLAM ni adalah Hanis Haizi […]

Baca selanjutnya

Kenangan melancong ke Seoul, Korea

Annyeong-haseyo! hiihi….maksudnya hello dalam bahasa Korea. Al-maklumlah baru balik dari Korea, terngiang-ngiang lagi ucapan annyeong haseyo tu. Orang Korea ni sopan-santun, berbudi bahasa macam orang kita juga la ๐Ÿ˜‰ Sebelum ni masa saya ikut free trip ke Paris, diorang sapa kami dengan perkataan bonjour sehinggakan masa shopping kat Galeri Lafayette semua jurujual dalam tu ucap bonjour bila […]

Baca selanjutnya

Melancong free ke Korea

Semua orang ada impian masing-masing. Tak kiralah samada ianya impian kecil atau besar. Ada orang impiannya nak hidup mewah, nak keluarga bahagia, nak melancong luar negara ataupun nak berbini empat…hehe. Saya pun ada banyak impian, dan salah satunya ingin melancong ke serata dunia. Sejak belajar lagi saya berangan-angan bercuti ke luar negara terutamanya ke negara […]

Baca selanjutnya
>