Kongsikan jika bermanfaat

Category Archives for Melancong

Video Klip EziProject Menggosok Kota Rom

Kami memang gila melancong. Sejak dulu sebelum buat bisnes saya dan isteri berangan-angan mengelilingi dunia.. ..tapi maklum sajalah dengan duit gaji saya impian tersebut menjadi terlalu besar dan rasa tak mampu. Syukur saya dan isteri, Adibah telah membuat keputusan memulakan bisnes untuk menambah sumber pendapatan dan berjaya mencapai impian melancong ke luar negara. Banyak negara […]

Baca selanjutnya

Pengalaman pertama kali bermain salji

Susulan entry saya terdahulu [BACA SINI] iaitu ceritera pengalaman pertama kali menjejakkan kaki ke negara Eropah. Memang saya sudah lama memasang impian untuk bermain salji sejak kanak-kanak lagi selepas melihat gambar kakak bermain salji ketika belajar di England. Impian akhirnya menjadi kenyataan.. Chapter Two :  Pengalaman pertama kali bermain salji Hari kedua berada di Switzerland […]

Baca selanjutnya

Ceritera pengalaman di Switzerland

Melancong adalah tarikan utama kenapa saya join bisnes ini. Saya suka melancong ke negara asing melihat melalui pengalaman yang berbeza di tempat asing. Kalau hanya setakat tengok gambar atau dokumentari dalam media memang tak puas sebab tak dapat rasa sendiri dengan semua pancaindera yang ada seperti bermain salji, menikmati makanan mereka dan melihat persembahan mereka […]

Baca selanjutnya

Menonton pertunjukan Vietnamese Water Puppet

Sudah 3 minggu balik dari Vietnam tapi sekarang baru rasa nak kongsi pengalaman. Mungkin sebab Vietnam ni biasa-biasa aje bagi kebanyakan orang. Nak pergi sendiri pun tak perlu belanja besar kalau betul-betul nak jimat bajet. Tapi trip kami ni ditaja sepenuhnya oleh Sahajidah Hai-O jadi memang seronok sebab macam-macam program yang diaturkan untuk kami. Salah […]

Baca selanjutnya

Tempat-tempat menarik di Osaka. No 3 paling best!

Beruntunglah siapa yang belajar di Jepun. Saya dulu tak dapat sambung belajar ke luar negara disebabkan ekonomi gawat pada tahun 1998. Walaupun begitu saya tetap bersyukur kerana masih dapat menamatkan pengajian di dalam negara. Saya sudah melancong banyak negara terutamanya negara-negara Eropah namun belum sampai ke Negara Matahari Terbit. Alhamdulillah nampaknya masih ada peluang. Kalau […]

Baca selanjutnya

Klip Video Awesomazing Team di Hungary dan Austria

Hari ini belek-belek blog sendiri baru sedar rupanya dah berbulan tak update. Malah berita pasal trip percuma ke Hungary dan Austria awal tahun dulu pun tak cerita. Jadi tanpa berlengah lagi saya nak berkongsi klip video kami ketika melancong ke sana. Kalau nak lebih puas boleh belek hashtag #AteamInEurope. Jom layan klip video Ateam in […]

Baca selanjutnya

Jadual perjalanan ke Bangkok bersama Sahajidah Hai-O

Alhamdulillah sekali lagi kami telah berjaya mendapatkan tiket melancong percuma dan kali ini kami akan ke Bangkok, Thailand. Walaupun hanya negara jiran tetapi saya rasa sangat teruja kerana belum pernah menjejakkan kaki ke Negara Gajah Putih tersebut. Kami dijangka bertolak ke Bangkok pada 25 Ogos ini dan balik semula ke tanahair pada 28 Ogos 2015. […]

Baca selanjutnya

Jet Lag dan post-vacation stress!

Alhamdulillah sepanjang perjalanan kami ke negara Hungary dan Austria baru-baru ini tiada sebarang masalah. Semuanya berjalan lancar bermula dari KLIA, semasa di sana sampailah pulang semula ke tanahair tercinta. Cuma ada satu masalah iaitu jet lag. Trip kali ini saya alami jet lag yang paling teruk berbanding trip-trip ke Eropah sebelum ini. Bayangkan perbezaan zon […]

Baca selanjutnya

Ejen jualan langsung disaman!

Tajuk kontroversi ala-ala suratkhabar Metro ni sebenarnya nak beritahu yang kami telah menerima surat ‘saman’ daripada syarikat yang memaklumkan bahawa kami adalah penerima insentif pelancongan secara percuma ke negara Austria dan Hungary. Percutian selama tujuh hari ini sememangnya ditaja sepenuhnya oleh syarikat. Kalau bukan kerana hasil bisnes tak mungkin saya nak leburkan wang berpuluh ribu […]

Baca selanjutnya

Klip Video Awesomazing Team di Shanghai

Klip video Awesomazing Team melancong ke Shanghai sudah pun siap. Cepat pula kali ni siap sebab biasanya ambil masa berbulan-bulan baru siap (sebenarnya lepas berbulan-bulan baru nak buat). Mungkin panas bahang Austria dan Hungary sudah membakar semangat saya untuk cepat-cepat siapkan klip video ni. Nak tahu apa yang istimewa di Shanghai? Kalau nak tahu jom […]

Baca selanjutnya
>