Kongsikan jika bermanfaat

KPOP Live performance in Seoul, Korea

Masa free trip ke Seoul, Korea lepas macam biasa akan ada GALA Dinner. Time tu akan ada persembahan dari negara yang dilawati. Kalau Korea apa lagi, mestilah KPOP kan. Video ni saya shoot sikit-sikit je,

Baca selanjutnya

Hollywood GLAM Dinner

Siapa yang pergi Hollywood GLAM Dinner pada 9 November 2013 baru-baru ni pasti tak sabar nak update blog masing-masing. Al-kisahnya Hollywood GLAM Dinner di Hotel JW Marriott Putrajaya hari tu memang

Baca selanjutnya

Punca sukar mengandung atau hamil

Tak dipanggil ‘keluarga’ kalau takde anak bagi pasangan yang berkahwin. Betul kan? Setiap yang berkahwin pasti inginkan anak, maybe nak cepat atau nak lambat sikit atas sebab-sebab tertentu,

Baca selanjutnya

Turkish Sticky Ice Cream

Pernah makan Turkish Sticky Ice Cream tak? Saya makan aiskrim ni kat Seoul haritu, masa free trip. Rasanya kat KL ni pun ada tapi tak sure mana nak cari, sebab kat Singapura ada. Bagi yang belum pernah

Baca selanjutnya

Kurangkan gula, lebihkan senyuman

Bajet 2014 sudah dibentangkan baru-baru ni. Selain GST yang menjadi topik hangat saya terpanggil untuk meneliti kata-kata kerajaan berkenaan kenaikan harga gula. Kerajaan menarik subsidi gula sebanyak

Baca selanjutnya

Minum kopi menyebabkan osteoporosis?

Saya pernah ditanya oleh seseorang adakah meminum kopi berlebihan (4 cawan atau lebih sehari) boleh menyebabkan penyakit osteoporosis (tulang rapuh disebabkan kepadatan tulang yang berkurang). Memang

Baca selanjutnya

Susu ibu memang paling baik untuk bayi

Alhamdulillah. Itulah kalimah yang patut saya zikir kan sebab hari ni dah lebih seminggu selsema. Demam takde cuma batuk berkahak saja. Start dengan anak nombor dua, Kamal Khairi berjangkit kat saya, wife

Baca selanjutnya

Gelombang hijau GLAMpreneur menyerang Korea

Perkataan GLAMpreneur sekarang dah famous, tunggu nak masuk kamus Dewan Bahasa dan Pustaka je..hehe. Anyway, maksud GLAM tu Green Leaders Academy Malaysia dan sambungan ‘preneur’ tu ambilan

Baca selanjutnya

Kenangan melancong ke Seoul, Korea

Annyeong-haseyo! hiihi….maksudnya hello dalam bahasa Korea. Al-maklumlah baru balik dari Korea, terngiang-ngiang lagi ucapan annyeong haseyo tu. Orang Korea ni sopan-santun, berbudi bahasa macam

Baca selanjutnya

Jemputan ke Majlis Hari Bio Velocity pada 29.09.13

Sejak ayah saya boleh berjalan selepas tiga hari tidur atas lapik tilam Bio Velocity Sleep Mate (BVSM), saya selalu berkongsi testimoni ni pada rakan-rakan dan sesiapa yang ada masalah sama. Walaupun banyak

Baca selanjutnya
>