Kongsikan jika bermanfaat

CDM Dr Hasbi sebagai panel Hari BIO VELOCITY

Hanya tinggal beberapa hari saja lagi sebelum tibanya Konferens Hari BIO VELOCITY yang akan berlangsung pada hari Sabtu depan, bertarikh 8 April 2017 bertempat di Wisma MCA, Kuala Lumpur. Sesuai dengan tagline “The Secret to Good Life : GOOD SLEEP” kali ini Sahajidah Hai-O akan membicarakan kepentingan tidur yang berkualiti untuk memperolehi tahap kesihatan yang […]

Baca selanjutnya

Tiga posisi tidur yang sesuai jika sakit belakang

Sukarnya nak tidur jika mengalami sakit belakang, betul kan? Setiap kali nak baring atau bergerak terasa amat sakit. Saya pernah rasa suatu ketika dulu, sakit belakang yang amat serius. Sampaikan setiap kali nak bangkit terpaksa berpusing dan merangkak perlahan-lahan untuk bangun. Tersilap sikit sakitnya bukan kepalang lagi. Saya nak berkongsi cara tidur yang betul agar […]

Baca selanjutnya

7 Kesan Bahaya Jika Kurang Tidur. No.6 Paling Ngeri.

Semua orang pun tahu tidur amat penting untuk menjaga kesihatan namun berapa ramai yang betul-betul ambil berat pasal tidur? Berapa ramai yang menjaga waktu tidur dan mendapatkan tidur yang nyenyak dan berkualiti? Menurut pengamatan saya, ramai pesakit yang datang ke klinik untuk mendapatkan rawatan tidak sedar yang penyakit mereka berpunca daripada masalah tidur mereka sendiri. […]

Baca selanjutnya

Quantum Excellent Leadership Conference CDM 2017

Perasaan sangat teruja dan semangat membara terasa seperti masih berada dalam seminar tempohari di Cameron Highlands. “QUANTUM EXCELLENT LEADERSHIP CONFERENCE CDM 2017” yang bermula 19 sehingga 21 Januari 2017 di Hotel De La Ferns, Cameron Highlands memang luarbiasa. Matlamat seminar ini adalah untuk melahirkan lebih ramai pemimpin dari kalangan CDM (Crown Diamond Manager) agar dapat […]

Baca selanjutnya

Hubungan apnea tidur dan penyakit jantung

Penyakit pernafasan berkaitan tidur adalah sangat kerap terjadi dikalangan pesakit jantung. Apnea Tidur Obstruktif atau Obstructive Sleep Apnea (OSA) dihidapi oleh 15 juta org dewasa rakyat Amerika dan juga berlaku dalam skala yg besar dikalangan pesakit tekanan darah tinggi dan juga penyakit kardiovaskular yg lain spt penyakit arteri koronari, strok, dan fibrilasi atrium. Apnea tidur […]

Baca selanjutnya

Seminar Tarikan GRID Usahawan SHOM

Buat bisnes apa pun mesti ada ilmu. Setakat ada produk bagus dan pandai bercakap belum tentu boleh berjaya. Beruntungnya kami kerana setiap minggu diadakan kelas training percuma untuk kami. Selain tu ada lagi seminar dan kursus yg dianjurkan secara berkala khusus untuk semua peringkat usahawan dlm kompeni. Baru2 ni kami attend Seminar Tarikan GRID (Siri […]

Baca selanjutnya

Apakah insomnia dan puncanya?

Insomnia adalah masalah tidur yg paling kerap berlaku. Ia berlaku apabila seseorang itu susah untuk tidur atau tidurnya tidak lena dan sering terjaga. Punca, simptom dan tahap serius penyakit insomnia berbeza pada setiap pesakit. Insomnia mungkin: sukar untuk tidur sukar untuk kekal tidur sepanjang malam terjaga terlalu awal diwaktu pagi  Gejala insomnia disiang hari: mengantuk disiang hari […]

Baca selanjutnya

Tips merawat sakit kepala migrain tanpa ubat

Hari ini saya ingin berkongsi beberapa tips bagaimana hendak mengurangkan sakit kepala migrain dan cara mencegahnya daripada berulang: BARING  Baring dan pejamkan mata dlm bilik gelap selama setengah jam atau lebih. Malah dengan tidur juga menjadi pelega yang tepat. Cuba letakkan pek ais di belakang tengkuk ataupun botol air suam. Berhentilah dari melakukan sebarang pekerjaan, […]

Baca selanjutnya

Infertiliti sekunder punca gagal mengandung anak kedua

Pasangan suami isteri yg sudah mempunyai anak pertama akan teruja dan tak sabar2 nak menimang anak kedua bila tiba masa yg sesuai. Tapi keterujaan menjadi kemurungan bila hasil yg ditunggu2 tidak kunjung tiba selepas beberapa bulan mencuba. Jika kandungan pertama dulu langsung takde masalah tapi sekarang bila nak mengandung kali kedua ianya amat sukar dan […]

Baca selanjutnya

Testimoni alas tilam BVSM – sakit kepala migrain

Sakit kepala migrain biasanya amat sakit dan mempunyai simptom lain selain sakit di bahagian kepala. Simptom tersebut selalunya: rasa loya sakit di belakang sebelah mata atau telinga sakit di bahagian pelipis kepala nampak bintik hitam atau cahaya silau dalam pandangan mata sensitif kepada cahaya atau bunyi hilang penglihatan sementara muntah Ini saya kongsi beberapa fakta […]

Baca selanjutnya
>